Kinderen
Op deze pagina kunnen jullie zien welke kinderen we helpen of al geholpen hebben, rechtstreeks of onrechtstreeks

We zijn nog een jonge vzw, maar we doen er alles aan om ons in te zetten in de mate van het mogelijke voor onze doelgroep.

Wat doen we? 

Met respect voor ieders eigenheid, ouders of grootouders van wie de minderjarige kinderen getroffen zijn door cerebrale parese (cp) of hersenverlamming, financieel, moreel en maatschappelijk bijstaan in de behandeling van deze aandoening.

Nastreven om zowel de financiële als de morele lasten van deze kinderen en hun (groot)ouders te verzachten middels participatie en ondersteuning.

Senn Luckermans

Senn Luckermans is de aanleiding geweest tot het ontstaan van deze VZW. Hij is het voornaamste kindje dat we momenteel steunen en gaan hiervoor ons ook actief blijven inzetten om dit te kunnen blijven doen. Senn heeft zijn eigen facebookpagina @Allesvoorsenn waar jullie het volledige verhaal kunnen volgen en dat moto is van doorslaggevende waarde bij alles wat wij doen. Alles voor Senn, want die kleine prachtkerel verdient het!

Senn werd gezond geboren, maar na het oplopen van het RS-virus heeft hij een hersenbeschadiging opgelopen op de leeftijd van vijf maanden. Hij kreeg de diagnose Cerebrale Parese, Quadriplegie en heeft hierdoor moeite met alle motorische handelingen, zowel in armen, benen, handen, mondmotoriek.

De ouders van Senn doen er alles aan om hem de nodige therapieën te kunnen geven die hem helpen in zijn herstel, maar veel van deze therapieën, waarover jullie ook uitleg terugvinden op deze site, zijn nog niet terugbetaald, noch erkend door de overheid. Wij willen hun dan ook heel graag helpen in de ondersteuning van het revalidatietraject van hun zoontje.

De ouders van Senn zijn elke dag tussen de 2-5 uur bezig met het volgen en/of geven van therapie. Het financiële plaatje loopt al snel op boven de duizenden euro's op jaarbasis. 

Wie meer wil lezen over Senn zijn verhaal kan dat via volgende link: 

AllesVoorSenn

Andere kindjes:

Ons doel is ook om meerdere gezinnen en dus ook kindjes te helpen. Niet alleen financieel, want er is meer hulp nodig dan alleen het financiële gedeelte. Al is dat laatste ook wel broodnodig. Al blijft het voornaamste kindje dat we steunen Senn Luckermans, toch gaan we trachten om af en toe een aantal andere kindjes ook een boost te geven in hun revalidatietraject. Hieronder vind je de kind(jes) terug die we al hebben kunnen helpen:

Luca Beullens

Wat zijn we als vzw trots dat we een tweede kindje een boost kunnen geven in zijn revalidatietraject.

Hieronder vinden jullie in het kort het verhaal van zijn levenspad terug, geschreven door de ouders van Luca zelf:

"Luca kwam op 30 weken prematuur ter wereld. Na 3 dagen heeft hij een zware hersenbloeding gedaan met permanente hersenschade tot gevolg. Het verdicht was Cerebrale Parese, Quadriplegie. Tot het voorjaar van 2019 wisten we heel weinig af van het bestaan van andere therapieën buiten het reguliere pad om. Dankzij VZW CuPerHeroes hebben we de weg gevonden naar deze andere therapieën en zien we onze zoon sinds lang terug mooie stappen vooruit maken. 

Spijtig genoeg kosten al deze therapieën ook enorm veel geld omdat ze niet erkend zijn in België, maar omwille van de onwaarschijnlijke mooie vooruitgang willen wij ons ook actief inzetten de VZW CuPerHeroes financieel sterker te maken, want er zijn zoveel knappe vechters die een even mooie toekomst verdienen als ons kind. Wij willen de VZW CuPerHeroes en al degenen die hun steunen dan ook hartelijk bedanken dat zij Luca mee in hun hartje sluiten."

Wie meer wil lezen over Luca Beullens kan dit via volgende link:

Luca Beullens

0
 .